Veel gestelde vragen / FAQ

Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 39 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Laat de instructeur van je rijschool daarom inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Die kan dit vanuit ervaring het beste doen.

Meer info

Neem naar je theorie-examen een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer mee. Dit nummer staat in de brief of e-mail die je hebt ontvangen.

Het theoriecertificaat voor de categorieën auto, motor en bromfiets is een jaar en zes maanden geldig. De geldigheid start op de dag waarop je bent geslaagd voor je theorie-examen.

  • De uitnodiging /oproepkaart
  • Je geldige identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs kun je geen examen doen;
  • We gaan ervan uit dat je bent geslaagd voor het theorie-examen categorie B. Zo niet, dan moet je een geldig militair theoriecertificaat tonen of je geldig Nederlands rijbewijs B automaat code 78 of je rijbewijs B waarvan de geldigheidsduur is verstreken of je geldig EU-, EER- of Zwitsers rijbewijs B automaat code 78;
  • Het formulier ‘Zelfreflectie’. Vul dit van tevoren in. Dit formulier kun je downloaden op cbr.nl of vraag het aan je rijschool.

Op de website van de CBR vind je een compleet en actueel tarievenoverzicht. Gesloten voor theorie- en praktijkexamens.

De kosten hiervan verschillen per gemeente. Dit kun je zodoende navragen bij uw gemeente.

Je moet eerst de begeleiderspas aanvragen.
Anders kan je geen rijbewijs aanvragen. Je hoeft de begeleiderspas nog niet in bezit te hebben.
De gemeente kan zien of de aanvraag is geregistreerd.

Na 5 werkdagen is je rijbewijspasje klaar. je hebt maximaal 3 maanden de tijd om het pasje op te halen. Dit moet je persoonlijk doen. In een aantal gemeenten bestaat de mogelijkheid om het rijbewijs thuis te laten bezorgen.

Bij de gemeente waar je ingeschreven staat.

Juan Brookes Klein

Het maakt niet uit welke eigenschappen jij meebrengt. Het zij ADHD/ ADD, rijangst, faalangst, autisme of dyslexie. Samen vinden wij een manier die op jouw behoeftes en jouw manier van leren aansluit zodat jij je rijbewijs kunt halen.

Juan Brookes

Translate »
× Hoe kan ik je helpen