De rijlessen

Rijlessen volgen is vooral leuk en uitdagend. Daarnaast kan het ook confronterend, en soms spannend zijn.

Om iets nieuws te leren is het belangrijk dat jij gestructureerd, professioneel en veilig begeleid wordt. Dat betekent maatwerk. Het aansluiten aan jouw manier van leren en jouw beleveniswereld zie ik als een van mijn belangrijkste taken. Hiervoor maak ik gebruik van mijn ervaring in combinatie met verschillende werkvormen en leermethodes.

Remmen en optrekken

Om jou een goede beheersing / bediening  van  de (auto)remmen aan te leren werk ik bijvoorbeeld met balletjes in de auto. Wij plaatsen de balletjes op de hoedenplank en jij krijgt de opdracht om dusdanig tot stilstand te komen dat de balletjes op de hoedenplank blijven liggen. Of wij gaan onderzoeken hoe hard je moet rijden en remmen om de balletjes naar de voorruit te krijgen. Op deze manier krijg je inzicht in oorzaak en gevolg van snelheid en vertraging. (Mijn favoriet!!). Dit zijn maar twee kleine voorbeelden om te laten zien hoe ik werk.

Fases

Jouw rijopleiding verloopt in fases. In het begin leer je het voertuig kennen en wij rijden dan in rustige omgevingen en zorgen voor een goede en veilige voertuigbediening. Naarmate jij vordert zoeken wij steeds uitdagendere en complexere situaties op. Bijvoorbeeld een les in Zwolle of rijden met navigatie. 

Goed voorbereid

Voor alle nieuw aan te leren onderwerpen ontvang jij voor de les een animatie en uitleg, zodat je optimaal voorbereid te les in gaat.
Dit is erg handig voor de bijzondere verrichtingen bijvoorbeeld. Op deze site vind je ook video’s omtrent bijzondere verrichtingen en andere informatie. 

Brookes_lessen

Leerlingen app

Al jouw vorderingen komen dan in de leerlingen app te staan. Zo weet je altijd waar je in je rijopleiding staat en wat je nog te leren hebt. Door gefaseerd en in stappen te werken krijg jij de benodigde vaardigheden makkelijker onder de knie en verhoog jij je kans van slagen.

Overzicht en planning

In de leerlingen app staan niet alleen jouw vorderingen, maar ook een overzicht over jouw tegoed, de gevolgde lessen en de planning van onze afspraken. Dus alles in een transparante app die weinig vragen open laat.

Boek je eerste les hier

Lars Boersma
Lees verder
Wat heb ik een plezier gehad tijdens de rijlessen! Juan is duidelijk, gezellig en denkt met je mee.
Zeker een aanrader. Kan niet wachten tot dat ik hier me motorrijbewijs kan halen!
Juan Brookes Klein

Het maakt niet uit welke eigenschappen jij meebrengt. Het zij ADHD/ ADD, rijangst, faalangst, autisme of dyslexie. Samen vinden wij een manier die op jouw behoeftes en jouw manier van leren aansluit zodat jij je rijbewijs kunt halen.

Juan Brookes

Translate »
× Hoe kan ik je helpen